Elev i Økonomiafdelingen

Elev i Økonomiafdelingen

Som kontorelev på Aalborg Universitet bliver du uddannet kontorassistent med speciale i offentlig administration.

ELEVTIDEN

Som kontorelev I Økonomiafdelingen bliver du en del af en spændende og alsidig hverdag. Kontoreleven i Økonomiafdelingen er forankret i Serviceteamet, men du vil opleve store dele af økonomiafdelingen på tæt hånd. Du vil også få mulighed for et ophold på et Institut i løbet af din kontoelevtid.

Måske er du vores nye kontorelev?

I din elevtid vil du bl.a. komme til at arbejde med rejsebehandling, bogholderi og afstemninger. Du vil også få viden om forskellige regelsæt, moms osv.

”JEG HAR VÆRET RIGTIG GLAD FOR MIT ARBEJDE I ØKONOMIAFDELINGEN PÅ AALBORG UNIVERSITET. JEG SYNES, AT DET HAR VÆRET RIGTIG SPÆNDENDE OG LÆRIGT AT SIDDE CENTRALT I EN STOR INTERNATIONAL ORGANISATION. AT VÆRE KONTORELEV PÅ AALBORG UNIVERSITET HAR UDVIKLET MIG BÅDE FAGLIGT OG PERSONLIGT” – NANNA  

”JEG HAR VÆRET GLAD FOR AT VÆRE KONTORELEV I ØKONOMIAFDELINGEN. DET HAR VÆRET MEGET ALSIGDIGT FORDI MAN LÆRER FORSKELLIGE OPGAVER OG KOMMER RUNDT I ORGANISATIONEN. DET HAR VÆRET DEJLIGT, AT DER ER FLERE I AFDELINGEN, SOM TIDLIGERE HAR VÆRET ELEVER, DETTE GIVER EN RIGTIG GOD SPARRING.” - LINE

ELEVOPGAVER

I Økonomiafdelingen har kontoreleven nogle faste arbejdsopgaver:

  • Assisterer med opgørelse, bogføring og kontrol af en række af universitets interne handler
  • Håndtering af rejseafregninger
  • Håndtering af fakturaer
  • Oprettelse af leverandører
  • Ad hoc supportopgaver

”I MIN TID SOM KONTORELEV HAR JEG HAFT MINE EGNE OPGAVER, SOM JEG HAR HAFT ANSVARET FOR. DERUDOVER HAR JEG ARBEJDET I ET TEAM PÅ 5 PERSONER. JEG SYNES OGSÅ, AT DET HAR VÆRET MEGET GIVENDE OG SPÆNDENDE AT JEG HAR PRØVET, AT KOMME RUNDT I ØKONOMIAFDELINGEN OG LÆRER FORSKELLIGE OPGAVER” – NANNA

”I MIN ELEVTID I ØKONOMIAFDELINGEN SYNES JEG, AT DET VAR SPÆNDENDE AT PRØVE FORSKELLIGE OPGAVER DERMED GIVE MIG EN BREDERE FORSTÅELSE FOR AT ARBEJDE I EN STOR ORGANISATION. DETTE HAR OGSÅ GIVET MIG MULIGHEDEN FOR, AT FÅ ET FAST ARBEJDE I ØKONOMIAFDELINGEN EFTERFØLGENDE” - BIBBI

SKOLE

I løbet af din elevtid på to år skal du på skole i 15 uger fordelt over fire omgange. Skoleopholdene finder sted på Aalborg Handelsskole.

Du er på skoleophold sammen med de andre elever på Aalborg Universitet samt kontorelever fra andre offentlige arbejdspladser i Nordjylland.

Den ene af ugerne skal du sammen med de andre elever på skoleopholdet på en spændende studietur til Bruxelles.

”DET HAR VÆRET RIGTIG GIVENDE OG SPÆNDENDE AT VÆRE PÅ SKOLEOPHOLD OG MØDE ELEVER FRA ANDRE ARBEJDSPLADER. DETTE GIVER EN RIGITG GOD SPARRING OG LÆRING OM ARBEJDET I OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER.” - NANNA 

ELEVMILJØ PÅ AALBORG UNIVERSITET (AAU)

På Aalborg Universitet tilstræber vi at have et godt socialt miljø på tværs af alle kontoreleverne. Der bliver afholdt elevmøder, hvor vi bl.a. besøger hinandens arbejdspladser, for at få en bedre viden om, hvad de andre elever beskæftiger sig med. Men der er også tid til hygge; vi har bl.a. haft havefest med spil og god mad, spillet banko og julehygget med æbleskiver og pakkespil.

”DET ER RART AT HAVE DE ANDRE ELEVER, AT SNAKKE MED. VI UDVEKSLER ERFARINGER MED HINANDEN OG KAN BRUGE HINANDEN I MANGE SITUATIONER. JEG SYNES, AT MAN FÅR ET RIGTIG GODT FORHOLD TIL DE ANDRE ELEVER, DA VI OGSÅ HAR DET SJOVT SAMMEN SOCIALT” – NANNA

”JEG SYNES, AT DET VAR RIGTIG RART AT HAVE DE ANDRE ELEVER TIL SPARING OG TIL AT HJÆLPE HINANDEN. DERUDOVER HAVDE ELEVGRUPPEN PÅ MIN ÅRGANG ET RIGTIG GODT SOCIALT MILJØ MED HINANDEN. VI SES STADIG EFTER, AT VI BLEV UDLÆRT” – BIBBI